Najkvalitetniji obrazovni programi za učenje matematike, fizike, biologije, hemije i engleskog jezika          Akcijski popust do 70%.         Za izvođenje kvalitetne nastave u novim digitalnim kabinetima          Samo za nastavnike: Programi za brzu pripremu testova.         

Osnovnoškolska fizika - elektronske zbirke

Edukativne softverske aplikacije – po zvaničnom nastavnom programu

Naslovi: CD EZ FIZIKA 6, CD EZ FIZIKA 7
Moduli:Vežba, Teorijski i računski testovi
Jezik: Srpski, ćirilica   Cena: 990 din/CD

            video prikaz naruči

Programi su prevashodno namenjen učenicima za rad kod kuće, ali ih mogu koristiti i nastavnici fizike u osnovnim školama za pripremu nastave, za kreiranje domaćih zadataka, teorijskih i računskih testova, kao i za pripremu materijala za različite nivoe takmičenja.

Sadržaj nastavnog materijala je prikazan u formi postavljenih pitanja i zadataka, koje prate detaljni odgovori i rešenja sa kvalitetnim ilustracijama. Programi omogućavaju brz i jednostavan pristup sadržajima. Pitanja i zadaci su grupisani po nastavnim oblastima, odnosno nastavnim jedinicama (lekcijama). Za svaku lekciju programi nudi skup pitanja i zadataka, tematski i metodički obrađenih, tako da daju odgovore na sva bitna pitanja: od definicija osnovnih pojmova i zakona, preko jednostavnih i nešto komplikovanijih kvalitativnih pitanja, pa sve do teških računskih zadata. Ovaj deo sadržaja nazivamo vežba.

Pored vežbe, za svaku nastavnu oblast dati su po jedan teorijski i jedan računski test. Oni pružaju mogućnost provere stečenog znanja učenika, kako u teorijskom delu, tako i na polju rešavanja računskih zadataka. Ovi testovi, i po težini i po obimu, predstavljaju reprezentativne primere testova kakve nastavnici najčešće zadaju u okviru pisane provere znanja u školi.

Tu je i dodatni test koji služi naprednijim učenicima kao pomoć u pripremi za niže nivoe takmičenja (opštinsko i okružno).

Svako pitanje (zadatak) nosi određenu težinu (T) koja ima vrednost od 1 do 4. Sadržaji se prikazuju sa ili bez rešenja, a moguće je pogledati rešenje i samo jednog određenog pitanja (zadatka). Proizvođač nudi i određeni broj dodatnih nerešenih testova kreiranih u softverskoj aplikaciji PriTest Fizika. Materijal se prati preko računara, ali se može štampati (sa ili bez rešenja).

Tehnički zahtevi

  • PENTIUM 4 procesor, 1 GHz, 256 MB RAM, CD čitač, 200 MB prostora na hard disku,
  • grafička postavka: 800x600 u 16-bit-noj paleti boja
  • operativni sistem: Windows XP

Programi imaju softversku zaštitu, te se mogu instalirati isključivo originalna izdanja!